1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Grammar test - 003

Konusu 'Pratik İngilizce - Practical English' forumundadır ve Mc_ÖRGE tarafından 19 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. Mc_ÖRGE

    Mc_ÖRGE HalaMadrid

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.648
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kaptan
    Yer:
    İzmir
    Banka:
    729 ÇTL
    GRAMMAR TEST - 003

    1) "How long has your husband been away now?" "Well, next Saturday he ............... for three weeks."
    a. will have been**** b. will be going****
    c. will have been going d. has gone****
    e. will have been gone

    2) "He's been working very hard just recently." "So ............... ! He has an exam coming up, hasn't he?"
    a. he should**** b. has he**** c. much more****
    d. is he**** e. would he

    3) What a smart suit that is you've got on. It .............. cost you a lot of money to buy.
    a. ought to have**** b. needn't have**** c. should have
    d. can't have**** e. must have

    4) The work had ............... under extremely difficult conditions.
    a. been doing**** b. to be done**** c. completed****
    d. to complete**** e. done

    5) They have the poor girl ............... the whole house twice a day.
    a. cleaned**** b. to clean**** c. cleans****
    d. clean**** e. will clean

    6) On top of the hill ............... .
    a. a castle stood enormous
    b. an enormous castle stood
    c. stood an enormous castle
    d. the enormous castle stood
    e. the castle stood enormous
    *
    7) Isn't it time you ............... a sparkling new hair shampoo!

    a. did yourself a favour and bought
    b. are buying yourself
    c. go and buy your sweetheart
    d. will go and buy your family
    e. buy me

    8) I ............... it on my own by then.
    a. am using**** b. had got used to using****
    c. will never be able to get using
    d. am used to do**** e. was used to use

    9) ............... two months at sea, he came back healthier than ever.
    a. Spending**** b. Being spent**** c. Having spent
    d. While spending**** e. Having been spent

    10) ............... rich people are, they never seem satisfied with their lot and always seen anxious to make ............... more money.

    a. No matter how / still**** b. Some / any****
    c. Whoever / that d. So much / so much****
    e. Many / much

    11) ............... had he drunk what was in the cup ............... he began to feel drowsy again.
    a. When / that**** b. No sooner / than****
    c. As soon as / then d. Whether or not / always****
    e. Despite / never
    *
    12) She made a point of dying her hair and wearing dark glasses .............. people wouldn't recognize her.
    a. if only**** b. so that**** c. as long as
    d. in order to**** e. whether or not

    13) I shall say no more ............... I be misunderstood.
    a. so**** b. lest**** c. because****
    d. even though**** e. in order that

    14) His wife begged him not to drink too much ............... he would have to drive them home.

    a. therefore**** b. whether**** c. that**** d. so**** e. as

    15) He was thought, by all, to be undergoing some kind of training abroad, but he now appears ............... all through these months in a remote part of the country.
    a. camping**** b. to have been camping****
    c. to be camping d. having camped***** e. to camp

    16) This friend of mine visited his doctor the other day with some stomach problems and the doctor simply suggested that he ............... away from alcohol for some time.
    a. will stay**** b. would be staying**** c. stay****
    d. would stay**** e. stays

    17) ............... , he didn't want to risk it for a third time.
    a. Because he cannot fail again
    b. Since the last time
    c. Now that he has succeeded
    d. Having failed twice already
    e. Never again
    *

    18) ............... , we decided to go swimming.
    a. The day being fine
    b. Although it was a fine day
    c. Despite the fact that the weather was fine
    d. Unless it was nice weather
    e. For fear that it might rain

    19) "I'd like to have a word with you." "Yes, but ............... ?"
    a. about what we have to talk
    b. what we have to talk about
    c. what do we have to talk about
    d. what about we have to talk
    e. we have to talk about what

    20) I've been trying to make you understand for the last half an hour: If you have posted that letter, it ............... there by now.

    a. would have got**** b. had got**** c. is going to get
    d. hadn't got**** e. will have got
    *

    01. e 06. c 11. b 16. c
    02. a 07. a 12. b 17. d
    03. e 08. b 13. b 18. a
    04. b 09. c 14. e 19. c
    05. d 10. a 15. b 20. e
     

Sayfayı Paylaş