1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

GÜL TATLISI

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 7 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    GÜL TATLISI

    MALZEMELER:

    1 Su bardağı sıvıyağ
    yarım su bardağı yoğurt
    1 su bardağı irmik
    1 yumurta
    yarım paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    yarım paket kabartmatozu
    1 çorba kaşığı sirke
    1 tutam tuz
    aldığı kadar un
    1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
    ŞERBETİ :

    3 Su bardağı su
    2.5 Su bardağı şeker
    çeyrek limonun suyu
    Yapılışı;
    1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
    2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
    3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
    4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
    5. Çay bardağı ile kesilir.
    6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
    7. rulo şeklinde sarılır.
    8. ikiye kesilir.
    9. tepsiye dizilir.
    10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
    11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
    12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
     

Sayfayı Paylaş