1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Gül tatlısı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 10 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL

    [​IMG]





    Malzemeler



    • 2 tane yumurta
    • yarım çay bardağı sıvıyağ
    • alabildiği kadar un
    • sıvıyağ
    • şerbeti için
    • 2 su bardağı tozşeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • üzerine serpmek için hindistan cevizi
    Hazırlanışı


    • şerbeti hazırlayıp soğuması için bir tarafa bırakın..
    • diğer yanda yumurtaları iyice çırpın..
    • içerisine sıvıyağ,kabartmatozu ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamuru iyice yoğurun..
    • üzerine nemli bir bez örterek dinlenmesi için yarım saat bekletin..
    • dinlene hamuru 2 bezeye ayırın ve merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında 2 tane yufka açın..
    • açtığınız yufkaları 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin..
    • derin bir tavada sıvıyağı kızdırın..
    • şeritleri teker teker bir çatalın ucuna takarak kızgın yağa atın ve ve çatalı yağda içe doğru çevirerek gül şeklinde sararak kızartın ve çıkarıp soğuk şerbetin içine atın..
    • 10-15 dakika bekledikten sonra servis tabağına alın..
    • üzerine hindistan cevizi serperek sevis yapın..
    • afiyet olsun..
     

Sayfayı Paylaş