Günün lezzeti: Ev Yapımı Patates Cipsi

Papatya

Güzel Günler Göreceğiz.
V.I.P
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
23,339
Beğeniler
6,890
Şehir
Seattle.
#1




Malzemeler

2 adet kızartmalık patates
3 su bardağı sıvıyağ
Tuz

Cipsin tarifi

Patatesleri soyun ve soyacak ile ince ince dilimleyin.

Bir kap içine tuzlu su koyun ve dilimlediğiniz patatesleri o suyun içine atın.

Süzerek kağıt havlu serili bir servis tabağına aktarın.

Patateslerinizi kızgın yağın içine atın ve maksimum 1-2 dakika sararıp sertleşinceye kadar bekleyin. Ardından kağıt havlu serili bir servis tabağına alın.

Yağları süzüldükten hemen sonra tuzlayarak yiyebilirsiniz.


 
Top Bottom