1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Günün lezzeti : Fırında Kuzu Güveç

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 16 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 kg Kuzu kuşbaşı ( Dana kuşbaşı da, tavuk but kuşbaşı da olabilir)
    2 baş soğan
    5 diş sarımsak
    1 kaşık salça
    1 çay bardağı sıvı yağ
    5 adet patlıcan
    4 adet kabak
    500 gr taze fasulye (konserve olabilir)
    4 adet patates
    4 adet kırmızı domates
    4 adet sivri biber
    2 adet kırmızı kaypa biber
    Yeteri kadar tuz-karabiber-kekik-pul biber.
    3 adet defne yaprağı
    200 gr tereyağı



    Yapılışı:

    Orta boy toprak güvecin içine soğanlar piyaz doğranarak az tuz ile ovularak öldürülür.Üzerine salça ve sıvı yağ konularak karıştırılır.Kuşbaşı etler ve sarımsak ilave edilerek iyice harmanlanır.Defne yaprakları atılır.Üzerine sırası ile fasulyeler, kabaklar, patlıcanlar,ve patatesler irice doğranarak döşenir.En üstüne yine irice doğranmış domates ve biberler döşenir.Kekik ,tuz ve karabiber serpilerek dilimlenmiş tereyağı en üstüne yayılır.Üzerine bir su bardağı su konularak baharatların yayılması sağlanır.Güvecin ağzı birkaç kat yağlı kağıtla veya aliminyum folyo ile kapatılıp kenarından pamuklu bir iple sıkıca dolanarak bağlanır.
    Önce ocağın üzerinde kaynama sıcaklığına gelmesi sağlanıp 250 C fırına konularak yaklaşık 100-120 dak.pişirilir. Kokusu piştiğinin işareti olacaktır.Bir müddet dinlendirilip servis yapılır…..Afiyetle efendim..

    Ümit Usta
    Gazelle Resort SPA Otel Mutfak Şefi

     

Sayfayı Paylaş