1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Günün Lezzeti: Vişneli Ekmek Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 29 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.772
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.919 ÇTL


    Artık dilediğimiz ürünü büyük alışveriş merkezlerinde bulabiliyoruz. İşte bu aralar aklına sürekli vişne gelenler için pratik bir tarif...

    Malzemeler

    500 gr vişne

    3 bardağı toz şeker

    12 dilim tost ekmeği

    100 gr kaymak veya çırpılmış kremşanti

    Tatlının tarifi

    Vişneleri ve şekeri tencereye koyup kısık ateşte pişirin. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Vişneleri süzüp suyunu ayırın.

    Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kızartın.

    Kızarmış tost ekmeklerini servis tabağına alıp yan yana dizin. Üzerlerine ayırdığınız vişne suyunu gezdirerek dökün.Vişne tanelerinin yarısını ekmeklerin üzerine dizin. İkinci sırayıda aynı şekilde hazırlayıp vişne tanelerini ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Bu karışımı buzdolabında iki saat bekletin.

    Servis sırasında üzerini kaymak veya krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş