1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Gürcistan’dan Cevizli Patlıcan tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 23 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    [​IMG]
    Malzemeler:

    - 1 kilo patlıcan
    - 1 çay bardağı dolusu ceviz
    - 2-3 diş sarımsak
    - Yarım çay bardağı sıvı yağ
    - 1 çay kaşığı kişniş
    - 1 çay kaşığı safran
    - Yarım demet maydonoz/dereotu
    - Tuz

    Patlıcanları yıkadıktan sonra, uzunlamasına dilimleyin. 1 saat boyunca tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkarak alın ve patlıcanları sıvı yağda, ağzı kapalı bir tencerede kızartın. Kızarmış patlıcanları bir tabağa alın ve ılınmaya bırakın. İç harcı için, cevizleri, kişnişi, sarımsağı, safranı ve tuzu ezin. İçine biraz sirke ekleyin. Karışımı patlıcan dilimlerinin arasına koyup, dilimleri sarın. Tabağa dizerek ikram edebilirsiniz.
     
  2. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Patlıcanı çok severim ama sanki ceviz yakışmaz .. :/
     
  3. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Ziyaretçi

    bence denemen lazım bende sizin gibi düşünüyordum ama çok şaşırdım gerçekten güzel..
     

Sayfayı Paylaş