1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

H1 Programı Nedir?

Konusu 'Hukuk Köşesi' forumundadır ve imposibel tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. imposibel

    imposibel Usta

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    588
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    630
    Banka:
    1 ÇTL
    H1 vizesi ABD'ye "uzmanlık isteyen iş" alanlarında çalışmak üzere geçici olarak gelmek isteyen bireylere verilir. H1 programında "uzmanlık isteyen iş" kavramı, lisans, yüksek lisans veya eşdeğer bir eğitim sonrası kazanılmış uzmanlığın teoride ve pratikte uygulandığı bir iş dalı anlamındadır (mimarlık, mühendislik, tıp, hukuk, muhasebe gibi.)

    H-1 vizesine sadece Amerika'da bulunan, vergi numarası olan ("Internal Revenue Service Tax Identification Number") ve personel çalıştırabilen işveren konumundaki gerçek veya tüzel kişiler başvurabilirler. Başvuru Göçmen Bürosu (INS) ile iletişime geçerek gerçekleştirilir. Bu, H-1 vizesine sadece uzmanlık isteyen iş alanlarında hizmet veren, işçi çalıştıran iş sahiplerinin başvurabildiği anlamına gelmektedir, yani iş yeriniz sizin adınıza vize işlemlerini yapacaktır.

    H1 vizesi ile ABD’ye geçici olarak çalışmak üzere gelebilir ve çalışanların kazandığı haklardan yararlanabilirsiniz. H1 programında maaşlı staj programında olduğu gibi çalışma süresince herhangi bir rotasyon yoktur. Bu program staj programı değildir. Katılımcılar çalıştıkları yerde terfi hakkında sahiptir. Fakat bu tamamen kişisel başarıya bağlıdır. Çalışma sürenizin sonunda eğer iş vereniniz talep ederse daha uzun kalabilirsiniz ancak bu durum iş vereninizin size sağlayacağı özel anlaşmalarla mümkün olabilir. H1 programına katıldığınızda hayatınız boyunca geçerli olacak Social Security Number ve her türlü sağlık sorununuz için program süresince geçerli sağlık sigortasına sahip olursunuz.

    H1 vizesiyle çalışan kişilerin eşleri ve çocukları da başka tür bir vize ile A.B.D.’ye giriş yapmaları mümkündür. Ancak bu vizeyle çalışmaları mümkün değildir.

     

Sayfayı Paylaş