Hafif Patlıcan Kızartması

Paradoks ~

... Elif ...
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
5,208
Beğeniler
70
Şehir
Konya
#1


Malzemeler,

2 adet patlıcan

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka halka doğrayın.

Acısını almak için tuzlu suda on beş dakika bekletip süzün.

Patlıcan, sıvıyağ ve damak tadınıza göre tuzu derin bir kaba alın.

Malzemeler birbiriyle özleşene kadar harmanlayın.

Patlıcanları, fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Dilerseniz beşamel sosla servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Top