1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hamilelikte ana öğünlerin önemi

Konusu 'Anne - Çocuk Sağlığı' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 10 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Hamilelikte ana öğünlerin önemi

    Diyetisyen Dilek Işık'a göre ana öğünlere genellikle çorba ile başlanması uygundur...

    Sonrasında ise yağı çok fazla olmayan sebze yemekleri ile devam edilebilir. Yanında yağsız yoğurt veya az yağlı ve ekmek uygundur. Her gün alınacak 2 dilime eşdeğer et miktarı yeterlidir. Öğle öğünlerinde kullanılması uygun olur. Kırmızı et içerdiği demire kaynak malzemelerden dolayı haftada 2-3 kere tüketilebilirse mükemmel olur. Diğer et zamanları balık olarak tercih edilebilir. Tavuk, pek fazla son zamanlardaki üretim aşamalarından dolayı önermediğimiz bir et türü olmakla beraber, tüketilirse kıyamet kopmaz.

    Baharatlardan ve acı gıdalardan uzak durmakta fayda var, çünkü hemoroid (basur) aynı zamanda anne adayında çok fazla şikayet aldığımız sorunlardan biridir. Tuzu doktorunuz önerileri asıl olmak kaydıyle az kullanmaya dikkat edin.

    Kafeinli gıdalar yerine, süt ve yeşil çay uygundur. Besinlerinizi mevsim gıdalarından seçmeniz ve mevsimi dışında özel ortamlarda yetiştirilmiş gıdaları kulanmak yerine, mevsimine ait malzemeleri kullanmanız faydalı olacaktır.
     

Sayfayı Paylaş