1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hamsi tatlisi

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 20 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Hamsi tatlisi :D

    [​IMG]

    MALZEMELER
    250 gr. hamsi
    250 gr. un
    5 adet yumurta
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı zeytinyağı
    1/4 limonun suyu
    tuz
    1 su bardağı zeytinyağ
    1/2 fincan yeşil fıstık
    1/2 fincan fındık

    Jöle malzemesi:
    1 adet muz
    1 adet portakal
    100 gr ahududu
    1 adet kırmızı elma
    1 adet şeftali
    2 su bardağı su
    300 gr. şeker
    Şerbet malzemesi:
    1/2 kg toz şeker
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı limon suyu


    HAZIRLANIŞI
    Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız. Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.
    Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız.
    Şurubu hazırlayınız. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz. Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz. Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz. Su ve ºeker ilave ederek piºiriniz. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz. Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız.


    Notlar: 1. Bu bir tipik bir Rize tatlısıdır.
    2. Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı.
     

Sayfayı Paylaş