1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hamur İşlerinin Kralı: Fincan Mantısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL



    Malzemeler

    Hamuru için;


    40 gr yaş maya

    1 su bardağı su

    1 çorba kaşığı margarin

    1 çorba kaşığı tozşeker

    Alabildiği kadar un

    Tuz

    İçi için;

    1 çorba kaşığı margarin

    1 adet soğan

    250 gram kıyma

    1 tatlı kaşığı pulbiber

    Tuz

    Üzeri için;

    Yarım paket margarin

    Yarım kg sarmısaklı yoğurt

    Maydanoz

    Mantının tarifi

    Kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyduktan sonra üzerine ılık suyu ekleyerek, eritin. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve tozşeker ekleyip, karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek bir saat bekletin. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurup, soğutun. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan da 10'ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığınız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Son olarak bir fincanla bastırarak şekil verin ve hiç bozmadan önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca fincanla kesilmiş mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip, servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş