1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hamzi mantısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 8 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler :
    1 kg hamsi
    1 tutam taze soğan
    1 tutam maydanoz
    1 tutam dereotu
    1 yeşil biber
    1 kuru soğan
    1 diş sarımsak
    2 yumurta
    3 yemek kaşığı mısır unu
    2 yemek kaşığı un
    Tuz
    Karabiber
    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Hazırlanışı
    Hamsiyi açıp kılçıklarını çıkarın. İç harcı için karıştırma kabına ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, biber, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, mısır unu ve buğday ununu alarak karıştırın.

    Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hamsilerin içine bu harçtan koyarak sarın. Fırın kabına dizin. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirdikten sonra yarım çay b. kadar da sıcak su ekleyip fırında pişirin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş