1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hangi Etle Hangi Yemek Yapılır?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve YoRuMSuZ tarafından 12 Eylül 2016 başlatılmıştır.

  1. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.427
    Beğenileri:
    7.354
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.771 ÇTL
    Tam da Kurban Bayramı ve etlerin ortalıkta bol miktarda olduğu şu günlerde hangi etle neler yapılabilir konusu hanımları çok yakından ilgilendiren bir durum.

    Genel bir kural vardır; hayvanın fazla hareket etmeyen kısımları çabuk, çok hareket eden kısımları geç pişer. Mesela, sığır etlerinde sırtın ortasından çıkan bonfile çok çabuk pişer. Pirzola çok çabuk pişer. Paçanın (ayak) veya hemen üstündeki inciğin pişmesi de çok uzun sürer. Uzun sürede pişen paça, incik gibi kısımlarla yapılan et suyu çok şifalıdır, özellikle hastalara, büyüme çağındaki çocuklara, kemik hastalığı olanlara içirilir.

    Paça suda haşlanır, çorbası yapılır.
    İncik suda haşlanır, sulu yemek olarak tüketilir. Tandırı yapılabilir.
    Kol ve buttan kuşbaşı et çıkarılır, kıyma yapılır. Çiğköfte, kebaplar, kavurmalar buradan çıkan etle hazırlanır. Kol veya but bütün bırakılıp fırında, tandırda, tencerede pişirilir.
    Pirzola ve fileto çabuk pişer; ızgaralarda veya tencere yemeklerinde kullanılır.
    Döş (boşluk) karın kısmından çıkar. Bol yağlı ve yumuşak bir ettir. Tencere yemeklerine, kuru fasulyeye, lahmacun harcına, sucuk kıymasına katılır.
    •Gerdan suda haşlanır, çorbası yapılır.
     
    KıRMıZı ve dderya bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş