1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hangi Kahvaltılıklar Hangi Takımlarla Servis Edilir ?

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Meyve Suları1:
    Daha itinalı servislerde suprem isimli tasların içersinde meyve veya domates suları oturtulur ve bardağın etrafı kar ve buzla doldurularak servis edilir. Ülkemizde henüz süprem ve kar - buz temini her zaman mümkün olmadığından aşağıdaki şekilde servis edilir.

    Meyve Suları2:
    Bardak altı tabağı yoksa küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 DL en çok 25 DL lik meyve suyu bardaklarında servis edilir. Eğer meyve suyu konserve ise yanında biraz pudra şekeri ve çay kaşığı ile servis edilir.

    Domates suyu:
    Bardak altı tabağı yoksa küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 DL en çok 25 DL lik meyve suyu bardaklarında çay kaşığı biber değirmeni yoksa biberlik tuz 1/4 limon Vorçester ile servis edilir (Vorçester yoksa kullanılmaz)

    Yulaf Ezmesi (Poriç):
    Sıcak çorba tabağı - Desert katığı sut veya krema pudra şekeri ile servis edilir.

    Şeriatlar Kom fleyk gibi hububatlar:
    Soğuk çorba tabağı desert katığı soğuk süt pudra tekeri ile servis edilir.

    Yumurta Alokok veya rafadan yumurta:
    Küçük bir tabağın veya kup altı tabağının üzerine yerleştirilmiş rafadan yumurta kabı (kogetie) yumurta kaşığı yoksa çay kaşığı tuzlukbiberlik ile servis edilir.

    Sahanda Yumurta:
    Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerine sahanda yumurta sahanı ile oturtulur ördövr çatalı tatlı kaşığı tuzluk biberlik ile servis edilir.

    Pastırmalı Sosisli vs. yumurta
    Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerine sahanda hazırlanmış yumurta sahanı ile küçük bıçak küçük çatal küçük kaşık tuzluk biberlik ile servis edilir.

    Çarpma Yumurta veya Poşe Yumurta tost üzerinden frit yumurta:
    Sıcak yemek tabağında küçük bıçak küçük çatal tuzluk biberlik ile servis edilir. Omlet sade Domatesli Peynirli veya Diğer Çeşitler Sıcak yemek tabağında yemek çatalı tuzluk biberlik ile servis edilir.

    Yumurta Kokotta:
    Üzerine peçete kâğıdı yerleştirilmiş Desert tabağının üzerine kokotta yumurta çay kaşığı tuzluk biberlik ile servis edilir.
     

Sayfayı Paylaş