1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hangi Sebze Nasıl Tüketilmeli?

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 19 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Rusya'nın tarım ilacı olduğunu öne sürerek ihracatını durdurduğu sebzeler iç piyasada satılıyor. Tüketirken dikkat!

    Rusya ilaç kalıntısı gerekçesiyle Türkiye'den sebze meyve alımını durdurunca domates fiyatları dibe vurdu. İhrac edilemeyen ürünler iç piyasa sürülüyor.
    Geçen hafta iç piyasada 80 kuruştan 45 kuruşa gerileyen domates yasağın devreye girmesiyle Antalya Kumluca Hali'nde 15 kuruşa kadar geriledi. Bu arada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ilaç kalıntısıyla ilgili aldığı tedbirleri anlatmak üzere Rusya'dan yetkilileri Türkiye'ye davet etti. Ancak davet mektubuna henüz cevap alamadı.
    Ruslar’ın yemediği ürünü biz tükettiğimiz için bazı sebzelerde çok dikkatli olunmalı. İşte kimyasal atıklardan kurtulmanın pratik çözümleri..


    Hangi ürünü nasıl tüketmeli?

    Domates

    -Domatesin kabuğunu soyup sirkeli suyla yıkamalı.

    Patates;
    Taze patates kazınarak soyulur ve kararmaması için sirkeli veya limonlu suya atılır. Eski patates ise kabukları ince soyulur. Pişeceği zaman doğranır.

    -Üzümü yıkamadan yememeli.

    Marul Maydanoz Tere

    Marul maydanoz tere gibi çiğ olarak yenecek sebzeler yıkandıp temizlendikten sonra 5-10 dakika sirkeli suda bekletilir sonra iyice yıkanır.

    Ispanak Semizotu

    Kökleri bıçakla kesilir. Sararmış çürümüş yapraklar ayrılır. Kalan kısımlar suyun içinde dört beş defa yıkanıp doğranır.

    Lahana Marul

    Yaprakları ayrılarak kıvrımlarında böcek olmamaısına dikkat edilmelidir birkaç defa yıkanmalı.

    Pırasa

    Üstten bir kat yaprak çıkartılır bol su ile yıkanır ondan sonra doğranır.

    Taze fasulye Bakla

    Birkaç defa su ile yıkanır. İki uçlarından kesilip kenarlarındaki kılçıklar çıkarılır. Kart olanları ise ayıklanır daha sonra doğranır.

    Kabak Havuç Yerelması

    Bu sebzelerin kabukları önce yıkanır sonra kazınır.

    Bamya

    Bol suyla yıkanır. Baş kısımları yuvarlanarak külah gibi çıkartılur. Sirkeli yada limonlu suya atılır.

    Patlıcan

    Yıkandıktan sonra başı kesilip uzunlamasına alacalı soyulur. Tuzlu suya atılıp yarım saat kadar acısı çıkması için bırakılır. Çıkarınca bir daha yıkanır ve doğranır.

    Enginar

    Bol suyla yıkanır. Sapları üzerinde on santim bırakarak kesilir. Kabukları kökten başlayarak beş sıra kadar bütün çıkartılır kalan sert kısınlar ayıklanır ortasındaki tüylü kısım bir kaşıkla oyularak alınır. Tuzlu ve bol limonlu suya atılarak bekletilir.

    Kereviz

    Önce yıkanır. Sonra dış kısımları tamamen beyaz kalıncaya kadar soyularak temizlenir. İsteğe göre dörde yahut sekize bölünerek ortasındaki yumuşak kısım çıkartılır. Kararmasını önlemek için limon suyuna atılır.
     

Sayfayı Paylaş