1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hangi Yemek Hangi Tabakta Ne İle Servis Edilir ?

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    GRAP FRUİT
    Tatlı tabağında pudra şekeri ile servis edilir. Çay kaşığı ile yenir. Ayrıca parmak yıkama tası verilir.

    KAVUN DİLİM
    Tatlı tabağında Ordövre çatalı desert kaşığı ile yenir.

    DUMANLI FÜME JAMBON VE KAVUN
    Normal yemek tabağında küçük çatal küçük bıçakla yenir.

    ORDÖVR
    Yemek tabağında küçük çatal küçük bıçakla yenir.

    HAYVAR
    Yemek tabağında havyar bıçağı yoksa küçük bıçakla yenir.

    KAZ CİĞERİ
    Tatlı tabağında küçük çatal ve küçük bıçak ile yenir.

    KUŞKONMAZ
    Yemek tabağında kuşkonmaz pensi yoksa elle tutulup yemek çatalının yardımı ile yenir ayrıca finger Bol (El tası) verilir.

    KUŞKONMAZ VE JAMBON
    Jambon salata tabağında kuşkonmaz yemek tabağında ayrı servis edilir veya ikisi de yemek tabağında küçük çatal küçük bıçak ile yenir. Ayrıca Finger Bol (el tası) verilir.

    ENGİNAR HAŞLAMA YAPRAĞI İLE
    Yemek tabağında önce yaprakları teker teker koparılarak elle göbeğine gelince küçük çatal ve küçük bıçakla yenir. Yanına ayrıca defet tabağı ve finger bol verilir.

    BALIK ÇORBASI
    Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş sıcak çorba tabağında balık çatalı balık bıçağı çorba kasığı ile yenir. Ayrıca deşet tabağı verilir.

    POT O FÖ
    Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş çorba tabağında yemek çatalı yemek bıçağı yemek kaşığı ile yenir.

    PEYNİRLER
    Tatlı tabağında küçük çatal küçük bıçak ile varsa peynir bıçağı küçük çatal ile yenir.

    DONDURMA KUPLAR
    Tatlı tabağı üzerine üçgen katlanmış kâğıt peçete veya kup altı peçetesi üzerine dondurma kupunu tabağı ve dondurma kupu dondurma kasığı ile yenir.

    KUP DESERTLER
    Tatlı tabağı üzerine kup altı peçetesi yoksa üçgen katlanmış kâğıt peçete ve üzerine kup tabağı ile dondurma kasığı eğer kup derinse buzlu çay kaşığı ile yenir.

    MEYVELER
    Tatlı tabağı meyva çatlı ve meyve bıçağı ve Finger Bol (el tası) : Kabuksuz meyveler için ayrıca kase içerisinde soğuk su tatlı tabağında meyve çatalı ve meyve bıçağı ile yenir. Ayrıca yanında finger bol el tası verilir. Kabuksuz meyvelerden üzüm cinsleri meyve tabağında elleayrıca yanında yıkanmak için kase içerisinde soğuk su çilek cinsi meyveler kuplarda veya meyve tabağında pudra sekeri ve krema ile tatlı çatalı ve tatlı kaşığı ile yenir.
     

Sayfayı Paylaş