1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hasanpaşa köfte

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 30 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    [​IMG]


    Köfte Malzemeleri :
    750 gr kıyma
    1 baş kuru soğan
    2 yumurta
    2 dilim bayat ekmek içi
    Tuz
    Karabiber
    Püre Malzemeleri :
    5-6 patates
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yumurta
    Yarım su bardağı süt
    Tuz
    Salçalı su
    Salçalı Su :
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 su bardağı su
    hazırlanışı
    Pürenin Hazırlanması :
    Püre için patatesleri soyup haşlayın. Püre makinesinden geçirin.
    Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ekleyin. Yumurtayı ilave edip karıştırın.
    Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu koyup püre yapın.
    Köftenin Hazırlanması :
    Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.
    Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200 C fırında 15-20 dakika pişirin (çok pişirirseniz kuru olur).
    Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin.
    1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin.
    Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş