1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hasbahçe pastası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 18 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    MALZEMELER
    2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması
    300 gr krem şanti
    250 gr çeiştli meyveler (muz kivi ananas frambuaz vs..)
    50 gr şurup
    Süslemek için :
    100 gr bitter çikolata
    300 gr çeşitli meyve (üzüm incir kivi
    ananas frambuaz muz karışımı)

    HAZIRLANIŞI
    1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.
    Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.
    Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.
    Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup yayın.
    Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.
    Meyvelerin üzerine krema sürün.
    İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.
    Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.
    Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
    Çikolatayı benmari usulü eritin soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve
    eriyene kadar sürekli karıştırarak)
    Kekin çevresini kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.
    Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
    Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.
    Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip servis yapın.


    Afiyet olsun ​
     

Sayfayı Paylaş