1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Haşhaşlı Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.183
    Beğenileri:
    4.778
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    375 ÇTL
    Haşhaşlı Kek


    Malzemeler:

    • 1 su bardağı süt
    • 1/3 su bardağı haşhas
    • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 1 bucuk su bardağı seker
    • 2 yumurta
    • 3/4 su bardağı sıvıyağ
    • 2 su bardağı un
    • 2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu


    Yapılışı:

    Süt, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin.

    Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın.

    Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.

    Un, kabartma tozunu eleyin.

    Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacaktır.

    Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin. Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir.(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)
     

Sayfayı Paylaş