1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Haşhaşlı Revani

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    [​IMG]

    MALZEMELER:

    3 tane yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı haşhaş
    15 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    ŞERBET iÇİN:
    2 su bardağı toz şeker

    2 su bardağı su
    Birkaç damla limon suyu

    YAPILIŞI:


    Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.
    Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.
    Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın.
    Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.
    Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
    170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.
    Fırndan aldıktan sonra biraz ılıklaşmasını bekleyin ve dilimlere kesin.
    Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.
     

Sayfayı Paylaş