1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Haşhaşlı ve Ispanaklı Kek Tarifi

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve DeNiZ- tarafından 7 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    Malzemeler:

    1 Su bardağı şeker
    3 adet yumurta
    1 su bardağı haşhaş
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı irmik
    1 tutam ıspanak
    1,5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu

    Şerbeti için:

    1 Su bardağı şeker
    1,5 su bardağı su

    [​IMG]

    Yapılışı:

    İlk önce kekin şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye suyu boşaltıyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, ocağa alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.

    Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Keki hazırlamaya başlıyoruz. Ispanakları doğrayıcıdan geçirip, püre haline getiriyoruz. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz.

    Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Yumurta ile şeker beyazlaşana kadar iyice karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker beyazlaştıktan sonra üzerine sütü ve sıvıyağı ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. İrmiği, haşhaşı ve ıspanak püresini de ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz

    Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. Kek harcını yağlanmış kare fırın kabına boşaltıp yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

    Kekin üzeri kabarıp, kızardıktan sonra fırını açıp kürdan batırıyoruz. Eğer kürdana kek yapışmazsa kek pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkartıyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti gezdirerek döküyoruz.

    Kek şerbetini çektikten sonra dilimleyerek servise hazırlıyoruz. İsteğinize göre beyaz çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun :)
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Hiç yemedim değişik bir kekmiş :)

    Teşekkürler :)
     
  3. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    Tadı çok güzel dene bi :) Rica ederim.
     

Sayfayı Paylaş