Hatay Patlıcan Kebabı Tarifi

BeReNN

Özel Üye
Özel üye
Katılım
30 Nsn 2011
Mesajlar
12,868
Beğeniler
505
Yaş
33
Şehir
Istanbul, Turkey
#1
patlıcan kebabı nasıl yapılır - hatay usulü patlıcan kebabı

Malzemeler

500 gr. kıyma
1 kg. taze domates
4 adet orta boy kemer patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Patlıcanlar üç parmak eninde kesilerek tuzlanır. Sonra bir patlıcan, bir et köftesi şeklinde dizilerek şişlere geçirilir. Kenarh bir tepsiye şi şler dizilip taş fırına, pişmeye gönderilir. Ayrı bir tencereye kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesler konularak ateşe alınır. Domatesler suyunu bırakınca tereyağı eklenerek domatesler kaynatılır. Kaynayan domatesler pelte haline gelince şişlerdeki malzeme tencereye boşaıtılarak iki taşım kaynatılıp biraz demlendikten sonra servis edilir.

alıntı
 

Benzer konular

Top