1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hatay Yöresi Maklube

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler:2 bardak pirinç,1 havuç,1 büyük boy patates,2.5-3 bardak sıcak su,200 gr kuşbaşı et,sıvıyağ,az sirke


    Hazırlanışı:Etler küçük doğranıp az su konulup tencerede kahve ocağında suyu çekene kadar pişirilir.Suyu çekmeden biraz da elma veya üzüm sirkesi konur(et yumuşasın diye)Etler suyunu çekince yağı konur kavrulur.Bu sırada istenirse soğan da konur.Kavrulur.Altı kapatılır.Başka yerde havuç ve patates doğranıp kızartılır.Pilav tenceresinin dibine önce et,sonra havuç ve patates kızartması arada pirinç eklenip kat kat ilave edilir.(pirinci önceden 1-2 saat kaynamış su koyarak ıslatırım ben)Üstüne de sıcak suyunu ,tuzunu ekleyip pilavı kahve ocağında pişiririm.Suyunu çekince tabi hemen suyun hepsini dökmüyorum içine.patates ve havuçlarda suyunu çekeceğinden normal pilavdan daha çok su alıyor.Ona göre azsa pişmemişse su ilave edilir.Sonra altı kapatılıp dinlendirilir.Sonra kaşıkla pilavın üstüne bastırılıp(çevirince yanlara dökülmeden düüzgün çevrilsin diye)uygun bir servis tabağına ters çevrilir.

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş