1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hatay Yöresi Reyhanlı İlçesine Özgü Tuzda Tavuk Yemeği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler
    • 1 adet bütün tavuk
    • 2 kg kaya tuzu
    • 2 adet yumurta akı
    • 1 yemek kaşığı paprikalı çeşni
    • 1 adet büyük boy patates
    • Yeteri miktarda su
    Yapılışı
    Tavuğu ateşe tutup ince tüylerini temizleyin ve güzelce yıkayın. Tavuğun içine 1 yemek kaşığı MAGGİ paprikalı çeşni dökün ve her tarafına yayın. (Çeşni tuz içerdiği için kesinlikle tavuğun üzerine sürmeyin). Patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölün. Dilimlediğiniz patatesleri tavuğun içine doldurun. (İsterseniz iç pilav hazırlayıp doldurabilirsiniz). Tuzu genişce bir kaba dökün. Üzerine yumurta akı ve yeterince su ilavesi ile hamur haline getirin. Fırın kabının dibine 1 cm kalınlığında tuz hamurunu yayın ve üzerine tavuğu oturtun. Kalan tuzla tavuğun hiçbir tarafı hava alamayacak şekilde kaplayın. 200 C’ ye ayarlı fırında 2 saat, tuz iyice kızarana kadar pişirin. (İsterseniz üzerine biraz alkol döküp, çakmakla yakarak alevler eşliğinde servise getirebilirsiniz). Tavuğun üzerinde tuz tabakasını sert bir cisimle kırın ve tuzları temizleyin. Tavuğu parçalayarak servis edin.
    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş