Hatay Yöresi Tepsi Kebabı

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
Tepsi kebabı da gene Hatayın en sevilen yemeklerindendir.Bende sık sık yaparım burda mutlaka.



Malzemeler:750 gr.dana kıyma et (tepsinin büyüklüğüne göre benim fırınım mini olduğu için tepsisi küçük),birkaç diş sarımsak,1 baş soğan,1 demet maydanoz,2-3 baş biber,üzeri için 2 tane falan patates,1-2domates,salça,kimyon,tuz,karabiber,toz biber.

Yapılışı:Et kıyma olsada ben evde robotta 1 kere daha çektirip özleştiririm.Dağılmasın diye.Soğan,sarımsak,maydanozu,yeşil biberi doğrayın veya robotta çekin.Kıymayla karıştırıp yoğurun biraz.İçine tuzu azıcık salçayı baharatları karıştırın.Tepsiye pizza gibi basın hatta yanlara doğru kayık gibi kaydırabilirsiniz.Üzerine doğranmış patatesi,4 e bölünmüş soğanı 2 -3 biberi, 4e bölünmüş domatesleri koyun.




Salçalı suyunu katmadan önce bu şekilde fırına verin.Biraz sulanıp et ortaya doğru çekince çıkarıp salçalı suyunu ekleyin.


Tekrar fırına verin.Eti ve patatesleri pişince fırından alın.Yanında pilav salata ayranla çok güzel yenir afiyet olsun.


Not:Etin içine salça ister koyar isterse koymazsınız.Üstünde salçalı suyla pişiyor zaten.Ben her iki şekilde de yaparım.Ayrıca üstüne konan patatesleri hafif kızartıp koyarsanız lokum gibi pişiyor etin üstünde patatesler.
 

Benzer konular

Top