1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Hatay Yöresi Tepsi Kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    Tepsi kebabı da gene Hatayın en sevilen yemeklerindendir.Bende sık sık yaparım burda mutlaka.

    [​IMG]

    Malzemeler:750 gr.dana kıyma et (tepsinin büyüklüğüne göre benim fırınım mini olduğu için tepsisi küçük),birkaç diş sarımsak,1 baş soğan,1 demet maydanoz,2-3 baş biber,üzeri için 2 tane falan patates,1-2domates,salça,kimyon,tuz,karabiber,toz biber.

    Yapılışı:Et kıyma olsada ben evde robotta 1 kere daha çektirip özleştiririm.Dağılmasın diye.Soğan,sarımsak,maydanozu,yeşil biberi doğrayın veya robotta çekin.Kıymayla karıştırıp yoğurun biraz.İçine tuzu azıcık salçayı baharatları karıştırın.Tepsiye pizza gibi basın hatta yanlara doğru kayık gibi kaydırabilirsiniz.Üzerine doğranmış patatesi,4 e bölünmüş soğanı 2 -3 biberi, 4e bölünmüş domatesleri koyun.

    [​IMG]


    Salçalı suyunu katmadan önce bu şekilde fırına verin.Biraz sulanıp et ortaya doğru çekince çıkarıp salçalı suyunu ekleyin.


    Tekrar fırına verin.Eti ve patatesleri pişince fırından alın.Yanında pilav salata ayranla çok güzel yenir afiyet olsun.


    Not:Etin içine salça ister koyar isterse koymazsınız.Üstünde salçalı suyla pişiyor zaten.Ben her iki şekilde de yaparım.Ayrıca üstüne konan patatesleri hafif kızartıp koyarsanız lokum gibi pişiyor etin üstünde patatesler.
     
  2. eFSaNe_KaRTaL

    eFSaNe_KaRTaL | çArŞı | Özel üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    5.039
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Yaşanıp da bitenden daha acıdır yaşanmadan bitenle
    Banka:
    44 ÇTL
    kızım bak git !! :P

    Gece gece yapma bunu :D
     

Sayfayı Paylaş