1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hatay'ın Aşur(Keşkek) yemeği tarifi.

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve eCeL tarafından 17 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. eCeL
    Cesur

    eCeL eS geç ! Özel üye

    Katılım:
    19 Haziran 2013
    Mesajlar:
    536
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    özgüяℓüк α∂ıηα нєя yer.
    Banka:
    7 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler:
    500 gr incik (yağsın parça et dana yada koyun ayrıca gerdan eti,horoz,tavuk etleriyle de yapılır.)
    3 su bardağı dövülmüş buğday
    1 çay bardağı nohut
    1 yemek kaşığı kimyon
    1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    1 yemek kaşığı tuz
    1 büyük baş soğan
    1 paket tereyağı (250 gr)
    200 gr ceviz


    Yapılışı:

    Buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır. (arzuya göre nohutta ilave edilebilir.) Bütün malzeme tencereye konularak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla (25-30 dak.) özleşinceye kadar dövülür. Bir tavada yağ kızdırılır. Yağın üçte biri tavada bırakılarak gerisi tenceredeki aşurün üstüne dökülüp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi tavadaki yağda kızartılarak tabaktaki aşurün üstüne konur. Diğer taraftan kimyon kuru bir tavada hafif ateş üstüne konur, çevrilir ve tabaktaki aşurün üzerinde gezdirilir.


    AFİYET OLSUN​
     

Sayfayı Paylaş