Hatay'ın Aşur(Keşkek) yemeği tarifi.

eCeL

Az insan çok huzur !
Özel üye
Katılım
19 Hzr 2013
Mesajlar
1,037
Beğeniler
182
#1



Malzemeler:
500 gr incik (yağsın parça et dana yada koyun ayrıca gerdan eti,horoz,tavuk etleriyle de yapılır.)
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 çay bardağı nohut
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
1 büyük baş soğan
1 paket tereyağı (250 gr)
200 gr ceviz


Yapılışı:

Buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır. (arzuya göre nohutta ilave edilebilir.) Bütün malzeme tencereye konularak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla (25-30 dak.) özleşinceye kadar dövülür. Bir tavada yağ kızdırılır. Yağın üçte biri tavada bırakılarak gerisi tenceredeki aşurün üstüne dökülüp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi tavadaki yağda kızartılarak tabaktaki aşurün üstüne konur. Diğer taraftan kimyon kuru bir tavada hafif ateş üstüne konur, çevrilir ve tabaktaki aşurün üzerinde gezdirilir.


AFİYET OLSUN​
 

-araz-

EYVALLAH...
V.I.P
Katılım
24 Arl 2011
Mesajlar
7,525
Beğeniler
1,564
#4
[QUOTE="buhurdan, post: 949063, member: 9998aeti bulmak kolay da horoz etini nerden bulcaz :D[/QUOTE]

sen iste yeter bizim anne tavuk un dogan 15 yavrusundan 12si horoz su an
 

-araz-

EYVALLAH...
V.I.P
Katılım
24 Arl 2011
Mesajlar
7,525
Beğeniler
1,564
#10
yok yok onlar sağlar. tavşanın rahmetli oldu köpek yemiş. biraz oynak da bizim tavşan akşam bulamamistik doneler diye bekledik sonra cesedini bukduk☺
 

Benzer konular

Top