1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havlucan Ve Faydaları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 19 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Havlucan Ve Faydaları

    • İştah açar.
    • Göğsü yumuşatır.
    • Mide Bağırsak gazını önler .
    • Mideyi kuvvetlendirir.
    • Grip soğuk algınlığı.
    • Baş dönmesi,
    • Baş ağrısı şikâyetlerini dindirir.
    • Romatizma ve nikris ağrısın hafifletir.
    • Altını ıslatmaya yardımcı gıda takviyesidir.

    [​IMG]

    Bileşiminde "aplinol" ve "alpinin" gibi kimyasal maddeler sayesinde vücudu dahi ısıtır.
    Zencefilgiller familyasındandır. Diğer adı Küçük galanga.

    1.5 metre boylarında, kırmızı çizgili beyaz çiçekleri olan, köksaplı (rizom), hoş kokulu, çok yıllık, otsu bir bitkidir.
    Anayurdu Çin'in güneyidir.
    Doğu Asya'da, Endonezya'da, Malezya'da, Java'da, İran'da bulunur.
    Çin'de, Tayland'da kültürü yapılır. Ülkemizde yetişmez, Uzak Doğu'dan ithal edilir.

    Ortaçağda (5-15. yy) cinsel gücü artırıcı olarak kullanılmıştır. Osmanlı tıbbında Salih bin Nasrullah (öl. 1669), Ömer Şifai (17. yy) ve Şerafeddin Mağmumi havlıcandan söz etmişlerdir.

    Bitkinin 5-6 cm uzunluk ve 1-2 cm kalınlıktaki, koyu kırmızı görünüşlü köksapları kurutularak baharat olarak kullanılır.Bu köksap, küçüklüğü dışında zencefilinkine benzer. İçi beyazdır.Lezzeti ve kokusu zencefile benzer. Acımsı ve kokuludur.

    Mutfakla hamur işlerinde, çikolata, dondurma, şekerleme, meşrubat yapımlarında kullanılır. Günümüzde en çok Malezya'da tüketilir.

    Sindirim kolaylaştırıcı, uyarıcı, öksürük kesici, iştah açıcı, balgam, gaz ve idrar söktürücü etkileri vardır.Yarım litre (2.5 bardak) kaynar suya yarım kahve kaşığı havlıcan kökü konup demlenir, günde üç kez birer çorba kaşığı içilir.Ya da 5 gr havlıcan, 10 gr zencefil, 10 gr tarçın, 5 gr karanfil, 50 gr balla karıştırılır, sabah akşam birer tatlı kaşığı yutulur.

    NASIL KULLANILIR

    Bir kâseye sıcak su doldurduktan sonra, içine yarım kahve kaşığı havlıcan karıştırmalı, 10-15 dakika kadar bekletmeli, karıştırdıktan sonra içilmelidir. Kolay içebilmek için, içine yeteri kadar şeker koymakta yarar vardır. Günde iki ya da üç bardak içilirse hemen yararı görülür. Büyük bir ihtimalle ilk etkisini idrar getirerek gösterecektir.
     

Sayfayı Paylaş