1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havuç Helvası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler:

    500 Gr körpe havuç
    1.5 Litresüt (7,5 su bardağı)
    2 Su bardağı tozşeker
    185 Gr tereyağı(12,5 çorba kaşığı)
    1 Çorba kaşığı un
    1 Çorba kaşığı nişasta
    100 Gr ince kıyılmış badem içi
    Havucun pişme süresi 2 saat, diğer malzemeleri de kattıktan sonra yarım saat.

    Hazırlanışı:

    Havuçları kazıdıktan sonra iyice yıkayın ve yeşil köklerini atın.
    Rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra tencereye koyun.
    1.5 litresütü üzerine döküp hafif ateşte ara sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıp eriyinceye kadar sütle pişirin.
    Bu pişirme 2 saat kadar, havucun cinsine göre sürebilir.
    2 saatin sonunda şekeri ve tereyağını süte ilave edip karıştırın.
    Unu ve nişastayı sıcak sütle eritip tencereye katın.
    Yarım saat sonra karışım helva kıvamına gelecek ve karıştırırken kopmaya başlayacak.
    Bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba kaşıkla alıp bastırarak şekil verin.
    Kalıbı ters yüz edip bir servis tabağına helvayı çıkartın.
    Buzdolabında bir süre soğutup, keserek servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş