Havuç tatlısı

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,728
Beğeniler
5,006
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#1
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
4 adet havuç
1 paket eti petibör bisküi
biraz ceviz ve/veya fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket krem şanti (Ben vanilyalı puding ile yapıyorum daha hafif oluyor ama pudinge az şeker koymayı unutmayın çok tatlı olmaması için)



Yapılışı:
Havuçlar rendelenerek teflon tavada üzerine şeker ilave edilerek iyice pişirilir, soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra hazırlama kabında dövülmüş ceviz fındık ve tarçın ilave edilerek üzerine bisküiler küçük küçük kırılarak ilave edildikten sonra güzelce yoğurulur.
Derince bir servis tabağına yayıldıktan sonra bastırarak üzeri düzeltilir ve
krem şanti veya vanilyalı puding üzerine dökülüp soğutulur.
(Üzerine hindistan cevizi dökülürse cezeryeyi andırıyor tadı)
 

Benzer konular

Top