1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havuçlu Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Xkank00X tarafından 16 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Xkank00X

    Xkank00X Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2010
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    Malzemeler:
    oda ısısında yumurta: 6 adet
    Şeker: 1 su bardağı+ 3 yemek kaşığı
    Sıvıyağ: 3/4 su bardağı
    İnce rendelenmiş havuç: 3 adet orta boy
    Un: 2 buçuk - 3 su bardağı
    Kabartma tozu: 1 paket
    Vanilya: 1/2 paket
    İri kıyılmışCeviz içi: 1/2 su bardağı
    Kuş Üzümü: 1/2 su bardağı


    Yapılışı:

    Yumurtaları ve tozşekeri yüksek devirde kabarana kadar mikserle çırpın.
    Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.
    Havuçları ilave edip tekrar karıştırın.
    2 buçuk su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üzerine eleyin.
    Ceviz içi ve kuş üzümlerinide ilave edip tahta kaşıkla unu yedşrene kadar karıştırın.
    Kek hamuru çok akıcı kıvamda ise yarım su bardağı daha un ekleyip karıştırın.
    Tercihen katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın.
    Önceden ısıtılmış 170c dereceli fırında içi iyice pişip üstü kızarana kadar pişirin.
    Kürdan batırıp temiz çıktığında kekinizin içi pişmiş demektir. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
     

Sayfayı Paylaş