Havuçlu Kek

Katılım
28 Ekm 2010
Mesajlar
24
Beğeniler
0
Yaş
38
#1
Malzemeler:
oda ısısında yumurta: 6 adet
Şeker: 1 su bardağı+ 3 yemek kaşığı
Sıvıyağ: 3/4 su bardağı
İnce rendelenmiş havuç: 3 adet orta boy
Un: 2 buçuk - 3 su bardağı
Kabartma tozu: 1 paket
Vanilya: 1/2 paket
İri kıyılmışCeviz içi: 1/2 su bardağı
Kuş Üzümü: 1/2 su bardağı


Yapılışı:

Yumurtaları ve tozşekeri yüksek devirde kabarana kadar mikserle çırpın.
Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.
Havuçları ilave edip tekrar karıştırın.
2 buçuk su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üzerine eleyin.
Ceviz içi ve kuş üzümlerinide ilave edip tahta kaşıkla unu yedşrene kadar karıştırın.
Kek hamuru çok akıcı kıvamda ise yarım su bardağı daha un ekleyip karıştırın.
Tercihen katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın.
Önceden ısıtılmış 170c dereceli fırında içi iyice pişip üstü kızarana kadar pişirin.
Kürdan batırıp temiz çıktığında kekinizin içi pişmiş demektir. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
 
Top Bottom