1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havuçlu Muffin

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.181
    Beğenileri:
    4.777
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    374 ÇTL
    Havuçlu Muffin


    Malzemeler:

    • 125gr. (1 çubuk) tereyağı veya margarin
    • 1/2 su bardağı kahverengi seker
    • 1/4 su bardağı toz şeker
    • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
    • 1 yemek kaşığı su
    • 2 su bardağı ince rendelenmiş havuç (yaklaşık 3 orta boy)
    • 1 + 1/4 su bardağı un
    • 1 tepeleme cay kaşığı kabartma tozu
    • 1 cay kaşığı karbonat
    • 1 cay kaşığı tarçın
    • 1/4 cay kaşığı (cay kaşığı ucuyla) hint cevizi
    • 1/2 cay kaşığı tuz


    Yapılışı:

    Fırınınızı 350F (175C) dereceye getirip ısıtın. 12lik muffin kek kalıbınızı yağlayıp hazır hale getirin. (resimdekiler 24'luk mini silikon muffin kalıbı ile yapılmıştır)

    Mikserle oda ısısındaki yağı ve sekeri iyice krema gibi olana kadar çırpın.

    Yumurtayı ve suyu ilave edip tekrar çırpın.

    Rendelenmiş havucu ilave edip spatula veya tahta kaşıkla karıştın.

    Üstüne un, kabartma tozu, karbonat, baharatları ve tuzu birlikte eleyip karıştırın.

    Kaşık yardımı ile hazırladığınız muffin kalıbına hamuru paylaştırın.

    Fırına koyup ustu kızarıp kurdan testini yaptığında temiz çıkana kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakika (mini 24'luk kalıplarda pişme suresi daha azdır)
     

Sayfayı Paylaş