1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havuçlu Tarçınlı Kek

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 4 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    Havuçlu Tarçınlı Kek ( Issız adamın keki )



    Malzemeler:

    3 adet yumurta
    1 adet büyük boy havuç
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket şekerli vanilin
    1 yemek kaşığı tarçın
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı yoğurt
    2,5 – 3 su bardağı un
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Süslemek için:

    Turuncu ve yeşil şeker hamuru

    Yapılışı:

    Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin, pürüssüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

    Turuncu şeker hamurununda kesme şekerden biraz büyük parçalar kopartarak minik havuçlar yapın. Yeşil şeker hamurundan minik yapraklar yaparak varsa gliserin yada su yardımı ile iki parçayı birleştirin. Soğuttuğunuz ve dilimlediğiniz her kek parçasın bir adet şeker hamurundan havuç koyarak servis yapın.

    Afiyet Olsun. [​IMG]
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler:

    3 yumurta
    3 kaşık yoğurt
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 bardak tam + 1 bardaktan bir parmak eksik un
    1 su bardağı şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı karbonat (silme)
    1 su bardağı ceviz
    3 Elma
    2 Havuç
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 paket vanilya
    1 portakalın suyu
    3 yemek kaşığı şeker

    Yapılışı:

    Havuç ve elma rendelenir. Ceviz mutfak robotuyla ufatılır. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır. Havuç, elma, ceviz ve baharatlar eklenir, biraz karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonat beraber elenir. Karışıma eklenir, karıştırılır, Yağlanmış tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45-50 dakika pişirilir. Ben 50 dakika pişirdim. Fırından çıkan pastanın üzerine, portakal suyuyla şekeri karıştırarak hazırladığımız sos gezdirilir. Dinlendirilir, soğuyunca servis yapılır.


     

Sayfayı Paylaş