1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havucun Faydaları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 19 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Havucun Faydaları

    Havucun Faydaları ; Havuc akciğer kanserine meydan okuyor

    Uzmanlar, kansızlık halinde sabah, öğle ve akşam bir çay bardağı taze havuç suyu içilmesini, eğer suyu çıkarılamazsa havucun ince ince rendelenmesini ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor. Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyu çok faydalı. Havuç; özel şekeri ve içerdiği A vitamini ile karaciğeri kuvvetlendiriyor. Her gün bir havuç yemek, akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki beta-karotin, gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Havuç ayrıca, anne sütünü arttırıyor, yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıkları gideriyor ve cildin kurumasını engelliyor.

    Havucun Faydaları
    HAVUÇ: Bol miktarda A vitamini barındıran Havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder.

    Havucun Faydaları: Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücüdür. Kabızlığı giderir, ishali keser. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Bitkinliğe ve Kansızlığa iyi gelir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır. Kansere karşı koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını düşüren Havuç, kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir. Cilt hastalıklarına karşı yararlıdır. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Diş etlerini güçlendirir.

    Havuç Nasıl Kullanılır?
    Havucun kökü, yaprakları ve tohumları kullanılır. Ayrıca havuçun suyu ve turşusu da tüketilir. Kurutulmuş tohumları kaynatılarak yapılan çay iştah açar ve anne sütünü arttırır. Havuç tohumu, ayrıca aybaşı kanamalarına da iyi gelir. Rendelenmiş havuca limon suyu katılarak hazırlanan maske özellikle yağlı ciltlere çok faydalıdır. Havuç suyu mide ve bağırsak hastalıklarına da faydalıdır.

    [​IMG]

    Havucu çiğ değil pişirerek tüketin

    Daha önce yapılan araştırmalarda kanserin gelişimini durdurduğu belirlenen havucu keserek yemek vitamin değerini azaltıyor.

    Araştırmacı Doktor Kirsten Brandt, yapılan araştırmalar sonucunda dilimlenerek tüketilen havucun içeriğinde bulunan falcarinol maddesinin azaldığını bunun da kansere karşı savunmayı zayıflattığı anlamına geldiğini belirtti.

    Havucu pişirerek yemeyi öneren doktor Kirsten, pişirilen havucun içinde bulunan kanser karşıtı vitaminlerin bu sayede yüzde 25 daha arttığını ifade etti. İngiltere'de Kanser Araştırmaları Enstitüsü tartafından yapılan araştırma havucun kanser riskini düşürdüğünü ortaya çıkarmıştı. Havuçta bulunan doğal falcarinol maddesinin kanserin gelişimini durdurduğu belirtiliyor.
     

Sayfayı Paylaş