1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havyarın Faydaları Nelerdir

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 10 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL

    Havyar; vitamin bakımından oldukça zengin ve besin değeri yüksek olan balık yumurtasıdır. Havyarın rengi, alındığı balığa göre, siyah ya da kırmızı olur. Siyah havyar, bilhassa «mersin» ve «çuka» balığından elde edilir. Balık yumurtaları bileşim bakımından kuş yumurtalarına benzer. Bileşiminde bol miktarda fosforlu protein, lesitin ve kolesterin vardır.


    Kefal veya benzeri balıkların yumurtalıkları keseleriyle birlikte tuzlanıp kurutulduktan sonra erimiş balmumundan bir tabaka ile kaplanır. Balmumu içeri hava girmesini önler, yumurtalığın dışarıyla temasını keser ve böylece bozulmasına engel olur. Bu şekilde hazırlanmış havyar, balık yumurtası adı altında satılır.

    Havyar daha çok vücudun yapı maddesi olarak proteine, yağa ve vitaminlere ihtiyacı bulunan kimselerin, gelişme çağındakilerin, zafiyeti olanların ve nekahatlilerin besin maddesidir. İleri yaşlarda ise yağ ve kolesterin zenginliği bakımından bu gibi yiyeceklerden sakınmak gerekir. Hele damar sertliği, yüksek tansiyon, karaciğer bozuklukları ve kalp damarlarında (koroner damarlar) yetersizlik olanların havyar yemekten kaçınması gerekir.
     

Sayfayı Paylaş