1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Havyarlı yumurta dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    6 katı haşlanmış yumurta
    1 çorba kaşığı siyah ya da kırmızı havyar
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
    1 demet tere

    Yumurtaları uzunlamasına ortadan 2'ye kesiniz. Her yarınım altından küçük bir parça keserek altlarının düz olmasını sağlayınız. Yumurtaların sarılarını çıkarıp, bir kaşıkla ezerek tel süzgeçten bir kaseye geçiriniz. Havyar, limon suyu ve pul kırmızıbiberi, çatalla kasedeki yumurta sarılarına katınız. Karışımı yumurta aklarına yerleştirip, yumurta dolmalarını bir servis tabağına dizerek, buzdolabında 30 dakika soğutunuz. Tabağı buzdolabından alıp, dolmaları tereyle süsleyerek, servis ediniz.
     

Sayfayı Paylaş