1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 11 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos

    [​IMG]
    MALZEMELER

    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş)
    3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal)
    3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası)
    3 yemek kaşığı soya sosu
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Eğer arzu ederseniz;
    1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır.

    HAZIRLANIŞI
    6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir.

    Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
    Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
    Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
    Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
    Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.
     

Sayfayı Paylaş