1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Her şeyin bir püf noktası var

Konusu 'Gerekli Bilgiler' forumundadır ve yeşüLL tarafından 11 Ekim 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    * Yumurta nasıl kolay soyulur;
    Püf noktası: Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.

    Ekmeğin küflenmesini önlemek için;
    Püf noktası: Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir.

    Meyveleri taze tutmanın yolu;
    Püf noktası: Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır.

    * Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır:
    Püf noktası: Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

    * Baş ağrısı için:
    Püf noktası: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin.(Birkaç tane)

    * Buz dondururken:
    Püf noktası: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlar.

    * Dişlerinizi doğal temizleyin:
    Püf noktası: Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın.

    * Ağız kokusu için:
    Püf noktası: Kahve çekirdeği çiğneyin.

    * Arı, sivri sinek sokmalarına karşı:
    Püf noktası: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.


    * Fermuarlar sıkışırsa:
    Püf noktası: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.

    * Gözlük camları:
    Püf noktası: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.

    * Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa:
    Püf noktası: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır. * Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmenizi de bir öneririz...


    * Çicekleriniz için:
    Püf noktası: Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün. Çiçekleriniz pek mutlu olacak...

    * Gülleriniz boyunlarını bükerse:
    Püf noktası: İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.

    * Saksı çiçekleriniz için :
    Püf noktası: Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz.

    * Akü Başları oksitlenirse :
    Püf noktası: Cola sürmeyi bir deneyin... Oksitlenme diye bir derdiniz kalmayacak...

    * Fareleri kaçırmak için :
    Püf noktası: Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.

    * Mangal ızgaranızı temizlemek zordur :
    Püf noktası: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz.

    * Boya kokusunu gidermek için :
    Püf noktası: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun.

    * Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
    Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayın... Şişeniz pırıl pırıl olur...

    * Balıklı tava kokusu :
    Püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmaz...


    * Kesik Limonu nasıl saklarsınız :
    Püf noktası: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.

    * Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için:
    Püf noktası: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

    Kokulu oda:
    Püf noktası: Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.

    * Patates haşlarken :
    Püf noktası: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patatesler vitaminlerini kaybetmemiş olur. Aynı zamanda da patatesleriniz daha çabuk pişer...

    * Dereotonu saklamak için:
    Püf noktası: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.

    * Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:
    Püf noktası: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin.

    * Domatesin kabuklarını kolay soyma;
    Püf noktası: Domates’in kabuklarını kolay soymak için, bıçağın
    sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin.

     

Sayfayı Paylaş