1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hileli Şekerlemelere Dikkat

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 21 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Hileli Şekerlemelere Dikkat

    [​IMG]

    Şekerlemelerde Yapılan Hileye Dikkat

    Bayramların baştacı, ikramların vazgeçilmezi şeker ve çikolataya da binbir hile karıştı.

    Hilecilerin şekerlemelerin içine domuz jelatini, tekstil boyası, hayvan yemi gibi pek çok madde kattığı ortaya çıktı. Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Necdet Buzbaş, bazı firmaların yüksek kâr elde etmek için halkın sağlığını hiçe saydığını söyleyerek, "Özellikle merdiven altı üretim yapan firmalar sağlığımızla oynuyor" dedi. Buzbağ, hilelere de şu örnekleri verdi:

    "Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini ve tekstil boyası, çikolataya hayvan yemi olarak kullanılan soya tozu, margarin, keçi boynuzu tozu, leblebi tozu, kavrulmuş bakliyat tozu, fındık zarı katıyorlar.

    Kansere kadar birçok hastalığa neden olan hileli şekerlemeler, helal gıda kodeksine de uygun değil." Küp şekere kalıp haline getirmek için mumsu maddeler katanlar da olduğunu kaydeden Buzbağ, "Bu maddeler müsaade edilen sınırlar aşıldığında sağlık açısından tehlikeli" şeklinde konuştu.

    Bunlara Dikkat

    Çikolatada göz önünde bulundurulması gereken noktalar şöyle: Parlak olmalı. Mat renkliyse almayın. Kokladığınızda kimyasal veya keskin şeker kokusu gelmemeli. Yüzeyinde küçük beyaz noktacıkların olması bayatladığını gösterir. Yendiğinde damağı ve genizi yakmamalı. Ağızda hızlı erimeli. Hızlı erimiyorsa, mumsu, madensi bir tat bırakıyorsa, bu çikolatada sağlıksız ürünler kullanılmış demektir.

    kaynak: star
     

Sayfayı Paylaş