1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hileli Sucuğu Pizzaya Katıyorlar!

Konusu 'Sadece Magazin Haberleri' forumundadır ve cemree tarafından 7 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) V.I.P

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    11.946
    Beğenileri:
    3.742
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.484 ÇTL
    [​IMG]

    Sucuk ve sosislerde karıştırılmış etlerin kullanılmasının yasaklanmasının ardından, bu etlerin pizzalara katılarak satıldığı belirlendi.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçen yıl sucuk ve sosislerde karıştırılmış et kullanımını yasakladı.

    Sucuk fiyatlarının artmasına neden olan bu karar, bazı üreticileri de farklı bir yöntem kullanmaya itti.

    Zaman gazetesinde yer alan habere göre; karıştırılmış etle hazırlanan sucuk ve sosisler, pizzalara katılarak piyasaya sunuldu.

    Kemiklerin üzerinde kalan et dokusunun ayrıştırılmasıyla elde edilen "MDM" olarak adlandırılan etlerin kullanıldığı belirlendi.

    Doğrudan vatandaşa satılmayan bu tip ürünler, pizza ve pideler olmak üzere restoran, lokanta ve büfelerde pişirildikten sonra servis ediliyor.

    Bu şekilde son üründe yapılan analiz ile uygunsuz tespitin de önüne geçilemiyor. Ancak sucuk üreticisinin veya bunu kullanan firmaların depolarından numune alınarak yapılan analizler ile tespit sonucu ortaya çıkıyor.

    İstanbul’da üretim yapan bir sucuk firması, özel talep ile maliyeti düşük sucuklar üretmeye başladı.

    Pizza ve pidecilerin siparişiyle hazırlanan düşük maliyetli sucuklarda, kıkırdaktan sakatata kadar birçok madde kullanılıyor.

    HASTALIK RİSKİ

    Yüksek oranda kalsiyum içeren MDM etlerin, böbrek yetmezliği ve damar sertliği gibi bazı hastalıklara yol açtığı öğrenildi. Bu tip etlerin, kalp hastalığı bulunan bazı kişilerde kalp krizi riskini de artırabileceği belirtildi.
     
Benzer Konular
  1. emre
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    658
  2. arz-ı hal
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    500
  3. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    520
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş