1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hindi Arnavut Ciğeri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Hindi Arnavut Ciğeri

    Malzemeler
    Pınar Hindi Ciğer-Yürek
    Kızartma yağı Pınar Un
    1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
    1/2 tatlı kaşığı kimyon
    1/2 tatlı kaşığı kekik
    1/2 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 bağ maydanoz
    1 tatlı kaşığı sumak
    1 adet domates
    2 adet kuru soğan

    Hazırlanışı
    Hindi ciğer-yürekleri kuşbaşı olarak doğrayıp kırmızı toz biber kimyon karabiber kekik ve tuz ile harmanlayın. Bir tavada yeterli miktarda yağı kızdırıp ciğer ? yürekleri kızgın yağda pişirin. Pişen hindi Arnavut ciğerlerini kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını emmesini sağlayın. Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sumak ile ovuşturup kıyılmış maydanozları ilave edip harmanlayın. Domatesi ince yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tabağın kenarlarına dizip orta kısmına soğanları ve en üstüne de hindi Arnavut ciğerlerini dizip servise sunabilirsiniz. Arzu ederseniz ciğerlerin üzerine kırmızı biberli tereyağ döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş