1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hindi Eti İçin Terbiye Sosu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 11 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Hindi Eti İçin Terbiye Sosu​
    MALZEMESİ


    2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi
    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 adet sarmısak (dövülmüş)
    Yarım yemek kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon

    TARİF
    Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır.
    Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır.
    Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır.
    İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz.
    Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir.
     

Sayfayı Paylaş