1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hindi Etli Kabak Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.031
    Beğenileri:
    551
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    276 ÇTL
    malzemeleri

    2 kabak
    2 çorba kaşığı un
    30 gr tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay bardağı süt
    5 su bardağı et suyu
    1 hindi but
    2 diş sarımsak
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı:

    Kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Düdüklü tencereye alıp üzerine hindi butu bütün bir şekilde ilave edin. Et suyunu ekleyip pişirin. Blender?la pişen kabak ve eti püre haline getirin.
    Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Unu ilave edip azar azar çorbanın suyundan ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kıyılmış sarımsak tuz ve kaynar süt ilave edip 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş