1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hindistan cevizli Hatay halkasi.

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 21 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]

    HİNDİSTAN CEVİZLİ HATAY HALKASI
    2,5 su b. un
    2 su b. su
    50 gr margarin
    3 veya 4 yumurta
    1 tatlı k. tozşeker
    1 çay k. tuz
    1 çorba k. irmik
    1 çorba k. hindistan cevizi
    1 çorba k. nişasta
    şerbeti için:
    3,5 su b. tozşeker
    2,5 su b. su
    1 dilim limon
    üzeri için:
    hindistan cevizi
    kızartmak için:
    sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI:
    Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın.
    İçine tuzu ve şekeri de ekleyin.Daha
    sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak
    pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya
    bırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın.
    En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.
    Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.Elinizi
    sıvıyağ ile yağlayın.Elinizin içine torba ile hamuru halka
    şeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını
    yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın.Daha önceden
    hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti
    emmesini sağlayın. Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden
    içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın.
    Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini
    tavsiye ediyoruz. uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir
    lezzet..İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup
    kullanmak gerekecek..



    biz buna hatayda züngül diyoruz:)
     

Sayfayı Paylaş