1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hint mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 28 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Kuzey Hindistan thalisi

    Hint mutfağı, genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır.

    Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Hinduluk dini yüzünden fazla dana eti kullanılmaz. Tavuk eti ağrlıktadır. Aslında köri denilen bir baharat yoktur. "Köri"ler yemeğe göre değişiklik sergilemektedir. Örneğin bir tavuk ya da bir sebze yemeğinin "köri"si farklı olabilir. Hindistan'da bir restorana gidip Köri istersenizi kimse bir şey anlamaz. Genelde yemeğin sosunda "gravy" ya da "köri" denilmektedir. Diğer bütün yemekler gibi bunun adı bölgeden bölgeye değişebilmektedir.

    Kuzey Hint Mutfağı

    Pencap mutfağı ile Babür saray mutfağının etkisi görülmektedir. Chapati, Naan ve Roti gibi ana yemekleriyle birlikte Dahi (yoğurt), Panīr (peynir) ve Ghee (tereyağı) gibi süt ürünleri, baharat olarak Kimyon, Kişniş, Tarçın ve Kakule kullanılmaktadır.

    Hint baharatları listesi


    Bu liste Hint Mutfağında genelde kullanılan bahratları sıralar.

    Hint baharatları genellikle bir yağlı tavada ısıtılarak tadları güçlendirilir.


    * Aadrak (zencefil)
    * Aamchoor powder (mango tozu)
    * Ajmoda (maydanoz)
    * Ajumd (kereviz tohumu)
    * Anardana (nar tohumu)
    * Badam (badem)
    * Chakra Phool (yıldız anason)
    * Dalchini/Taj (tarçın)
    * Dhania (kişniş)
    * Elaichi (kakule)
    * Garam Masala (çok meşhur bir baharat karışımı)
    * Gulab Jal (gül suyu)
    * Haldi/haldi (zerdeçal)
    * Hing (çakşır otu)
    * Imli (demirhindi)
    * Jaiphal (muskat)
    * Jeera (kimyon)
    * Jethimadh (meyan tozu)
    * Kaju (kaju)
    * Kali Mirch (kara biber)
    * Kalonji (çörek otu tozu)
    * Kasoori Methi (kurumuş çemen otu yaprakları)
    * Kebab Cheeni (yeni bahar)
    * Kesar/Zaafraan (safran)
    * Khajur (hurma)
    * Lahsun (sarımsak)
    * Lal Mirch (acı biber)
    * Lavang (karanfil (baharat))
    * Mausammi (tatlı limon)
    * Menthulu (Fenugreek Seeds)
    * Methi leaves (çemen otu yaprağı)
    * Methi seeds (çemen otu tohumu)
    * Nimbu (limon)
    * Pudina (Nane)
    * Rai (kara hardal tohumu)
    * Saunf/Sanchal (rezene)
    * Shahi Jeera (kara kimyon tohumu)
    * Sirka (sirke)
    * Soa sag (dere otu)
    * Suwa/Shopa (anason)
    * Tartri (sitrik asit)
    * Til (susam)
     

Sayfayı Paylaş