1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 21 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

    ZEYTİNYAĞLI BOMBAY FASULYESİ

    • 1 çorba kasesi fasülye (haşlanmış)
    • 4 diş sarmısak
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 adet kereviz
    • 1 tutam maydonoz
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
    • 1 çay bardağı su
    • 1'er çay kaşığı tuz şeker


    Fasulyelerimizi akşamdan ıslatıyoruz, haşlıyoruz, soğutuyoruz. Tenceremize zeytinyağı döküyoruz. Soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz, kavuruyoruz. Üzerine mevsimine göre domates veya biber salçası ilave ediyoruz. Üzerine soğuk su ilave edip fasulyeleri tencereye alıyoruz. Kaynamaya yakın kerevizi fasulye boyutlarına yakın doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzu, şekeri ve yeteri kadar suyu ayarlıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz, servis tabağını alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve kereviz yapraklan serpiyoruz.
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    KALKÜTA USULÜ TAVUK

    • 2 kg'lık 1 tavuk (temizlenip derisi yüzülmüş ve 4 parçaya kesilmiş)
    • 1/4 su bardağı yoğurt
    • 3 diş sarımsak (dövülmüş)
    • 1 çay kaşığı pül kırmızıbiber
    • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    • 3 çorba kaşığı limon suvu
    • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 12 taze soğan (kıyılmış)

    Tavuk parçalarının birkaç yerlerine çatal batırıp, büyük bir kaseye koyunuz. Küçük bir kasede yoğurt, sarımsağın 2/3'ü, pul kırmızıbiber, kırmızıbiber ve limon suyunun yarısını karıştırınız. Bu karışımı kasedeki tavuk parçalarının üstüne döküp, parmaklarınızla ovarak yediriniz. Kasenin üstünü örtüp, tavuk parçalarını marinadda 4 saat bekletiniz.
    Bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, sık sık karıştırarak 15 dakika, her yanları iyice kahverengileşene kadar kızarttıktan sonra, tuzu serpiniz. Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika, tavuk parçalarını yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencerenin kapağını açıp, 10 dakika daha pişirerek sosunun koyulaşmasını sağlayınız. (Sos yarısını çekmelidir.)
    Bu arada küçük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca ateşi kısıp, kalan sarımsağı koyarak 1-2 dakika, kahverengi olmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak kızartınız. Taze soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 4-5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kızartınız.
    Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı kaşıkla tenceredeki tavuk parçalarının üstüne aktarınız. Kalan limon suyunu üstüne serpip, tencerede çok az sos kalıncaya kadar pişirmeye devam ediniz.
    Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    KAKULE AROMALI TEREYAĞLI TAVUK

    • 1 kg kemiksiz tavuk eti (orta boy küp doğranmış)
    • 2 çay kaşığı toz zencefil
    • 4 diş sarımsak
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • 1/2 çorba kaşığı toz kakule
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 çorba kaşığı lime suyu
    • 6 adet domates (kabuksuz)
    • 1/2 çay bardağı krema
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 5 dal taze kişniş (kabaca doğranmış)
    • Tuz ve Karabiber


    Zencefil, sarımsak, tarçın, kakule, lime suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirin.
    Karışıma tavuk paraçalarını ekleyerek buzdolabında en az 6 saat marine edin.
    Daha sonra tavukları marinasyonlarıyla beraber 15 dakika 180 derecede pişirin ve tavukları süzgeçten geçirerek marinasyonu atın.
    Domatesleri kabaca doğrayın ve tencerede suyunu çekene kadar en az 30 dakika kısık ateşte pişirin.
    Tereyağı,krema ve tavukları ekleyin ve 15 dakika daha pişirerek doğranmış taze kişnişlerle lezzetlendirin.
     
  4. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    PATATES VE KEÇİ PEYNİRLİ SAMOSA

    • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
    • 3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
    • 3 adet orta boy patates (rendelenmiş)
    • 1 çorba kaşığı köri
    • 1/2 çay bardağı süt
    • 1/2 çorba kaşığı toz kişniş
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 3 dolu çorba kaşığı keçi peyniri (ufalanmış)
    • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
    • 2 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
    • 5 adet milföy hamuru
    • 1 adet yumurta
    • Tuz ve karabiber


    Soğan ve sarımsağı renk değiştirene kadar soteledikten sonra tüm baharatları ilave edin ve en kısık ateşte 5 dakika pişirin.
    Daha sonra rendelenmiş patates ve kuru üzümleri ilave ederek baharatlarla patatesi harmanlayın.
    Sütü ilave edin ve en kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin.
    Son olarak taze soğan ve keçi peynirlerini ilave ederek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
    Oda sıcaklığında soğutun.
    Milföy hamurunun kenarlarını yumurtalayın ve iç malzemesini ortalarına koyarak muska böreği gibi katlayarak 170 derecede 18-20 dakika fırınlayın.
     
  5. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    BAHARATLI TAVUK

    • 500 gr. tavuk göğüs kuşbaşı
    • 1/2 adet limon suyu
    • 1 diş sarımsak
    • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
    • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı zerdeçel
    • 1/2 çay bardağı demirhindi
    • 1/2 çay bardağı hindistancevizi sütü
    • 2 adet domates (kabuğu soyulmuş)
    • Tuz ve karabiber

    Sarımsak ve kuşbaşı tavuk etlerini yüksek ateşte hızlıca soteleyin ve limon suyunu dökün.
    Limon suyu buharlaşa kadar pişirin ve karidesleri kenara alın.
    Aynı tavada soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin ve tüm baharatları ilave ederek kısık ateşte 2 dakika pişirdikten sonra kabaca doğranmış domatesleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
    Sırasıyla demirhindi, hindistancevizi sütü, tavuk kuşbalı, tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika pişirin.
     
  6. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    NAAN / Hint Ekmeği

    • 3 su bardağı un
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 adet yumurta (çırpılmış)
    • 2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
    • 2 çorba kaşığı süt süt (ılık)
    • 1/2 çay bardağı su
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı


    Un, tuz, maya ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın.
    Oda sıcaklığındaki yumurtayı, suyu, sütü ve zeytinyağını ilave ederek yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun.
    Hamur yumuşak ve ele yapışır olduğu zaman ağzı kapalı bir kaba alın ve oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin.
    Hamuru,unlanmış tezgaha alıp 6 eşit parçaya ayırın.
    Her bir parçayı 1/2 cm kalınlığında açın.
    Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınnda 10 dakika pişirin.
     
  7. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    HİNDİSTANCEVİZİ SÜTÜNDE YEŞİL FASULYE

    • 3 su bardağı un
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 adet yumurta (çırpılmış)
    • 2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
    • 2 çorba kaşığı süt süt (ılık)
    • 1/2 çay bardağı su
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı


    Fasulyeleri 2 cm uzunluğunda doğrayın ve bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayarak süzdürün.
    1 çorba kaşığı su ile kajun mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
    Soğanı zeytinyağında pembeleştirin ve tüm baharatları ilave edin.
    Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kajun püresi ve defne yaprağını ilave edin.
    Sırasıyla domates, hindistancevizi sütünü ve yarı haşlanmış fasulyeleri ilave edin.
    Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
     
  8. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ELMA VE MANGO CHUTNEY

    • 250 gr mango (soyulmuş ve dilimlenmiş)
    • 250 gr elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)
    • 2 adet kakule
    • 1 çay kaşığı tane kimyon
    • 5 adet tane karabiber
    • 1 çay kaşığı rezene tohumu
    • 1.5 su bardağı elma sirkesi
    • 1.5 su bardağı su
    • 1 adet kırmızı kuru biber
    • 2 su bardağı şeker
    • 3 çay kaşığı tuz
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
    • 1 adet Tülbent


    Tülbentin içine tane baharatlar ve kuru biber konularak baharat torbası hazırlanır.
    Mango ve elma dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır.
    Kaynayan sirkeli ve şekerli suya meyveler ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır.
    Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında turşu soğutulur.
    Soğuduktan sonra baharat torbası çıkartılır ve cam bir kavanozda buzdolabında soğutulur.
     
  9. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    DEMİRHİNDİLİ KUZU ŞİŞ

    • 200 gr kuzu kıyma
    • 300 gr dana kıyma
    • 1/2 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı toz kişniş
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1/2 çay kaşığı muskat
    • 2 çorba kaşığı demirhindi
    • 1/2 bağ taze nane (kabaca doğranmış)
    • Tuz
    • Karabiber
    • Çöp şiş

    Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz.
    Daha sonra bu karışımı buzdolabında en az 1 saat lezzetlerin karışması için dinlendiriyoruz.
    Silindirik şekiller vererek çöp şişlere geçirin ve ızgarada 10 dakika pişirin.
     
  10. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    PANCARLI ROTİ

    • 1 su bardağı un
    • 1 adet orta boy pancar (rendelenmiş)
    • 2 çay kaşığı ayçiçek yağı
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1/2 çay kaşığı toz kakule
    • 2 çorba kaşığı su

    Elenmiş unu diğer malzemelerle birleştirin ve yoğurun.
    Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için su ile kıvamını ayarlayın.
    Hamuru 9 eşit parçaya bölerek her bir parçayı 12 cm çapında açın.
    Açtığınız hamurların her iki tarayını tavada kızartın.
     

Sayfayı Paylaş