1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    HIRVAT YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI

    ZAGREB USULÜ TAVUK GÜVECİ (HIRVATİSTAN)

    • 2 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 4 parçaya bölünmüş)
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
    • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
    • 2 soğan (ince doğranmış)
    • 12 kg armut (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş)
    • 125 gr (1/2 su bardağı) krema
    • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)


    Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180=C) getirip, ısıtınız.
    Tavuk parçalarını bir tezgahta tuz, biber ve hindistanceviziyle iyice ovup, bir kenara bırakınız.
    Büyük bir güveçte tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kızartınız. Tavuk parçalarını ekleyip, arasıra çevirerek 7-8 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kızartınız. Güveci ateşten alıp, armutları ekledikten sonra, güvecin üstünü örterek fırının orta katına sürünüz. Tavuğu 45 dakika-1 saat, yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
    Güveci fırından alıp, delikli kepçeyle tavuk parçalarını ve armutları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız.
    Güveci ağır ateşe oturtup, kremayı içindeki sosa katınız. Tahta bir kaşıkla mısır nişastası karışımını azar azar ekleyip 3-4 dakika, sos pürtüksüz ve koyu oluncaya kadar pişiriniz.
    Güveci ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk ve armutların üstüne dökerek, servis ediniz.
     
  2. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    hindistan cevizini sevmiyorum tavukla pek bağdaştıramadım sevebileceğim bir tat değil galiba..
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Adı üstünde Hırvat :P
    Bende yemem zaten :D
     
  4. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    tuhaf tuhaf yemekler yaa.. gözünü sevsinler kuru fasulye pilavın..:D
     
  5. eFSaNe_KaRTaL

    eFSaNe_KaRTaL | çArŞı | Özel üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    5.040
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Yaşanıp da bitenden daha acıdır yaşanmadan bitenle
    Banka:
    44 ÇTL
    Düştün dimi kuru pilava..:D
     
  6. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    DALMAÇYA YAHNİSİ (HIRVATİSTAN)

    • 250 'şer gr'lık 4 balık filetosu
    • 4 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı rafine yağ
    • 2 orta boy soğan (ince doğranmış)
    • 500 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış)
    • 100 gr (1/2 su bardağı) et suyu
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • 1 kahve kaşığı karabiber
    • 1+1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 2 çorba kaşığı un


    Orta boy bir tencerede, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika kızarttıktan sonra domates, et suyu, sirke, kırmızı biber, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu katarak kaynatınız. Kaynayınca, tencerenin kapağını kapayınız. Ateşin altını kısıp 30 dakika daha pişiriniz.
    Geri kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ile 2 çorba kaşığı unu bir tabakta karıştırıp, balık filetolarının her tarafını iyice una bulayınız.
    Tenceredekilerin pişmesine 10 dakika kala, geri kalan 2 çorba kaşığı tereyağ ile 1 çorba (kaşığı rafine yağı büyük bir tavada, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, tuzlu una bulanmış balıkları tavaya koyup, balıkların her iki yanını 5-6 dakika, hafif pembeleşinceye kadar kızartınız. (Gerekirse biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.) Kızarmış balıkları, ısıtılmış servis tabağına koyup, üstlerine tenceredeki sostan dökerek servis ediniz.
     
  7. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    HIRVAT BÖREĞİ

    • 500 gram un,
    • 3 çorba kaşığı sıvı yağ,
    • yaklaşık 1 su bardağı su,
    • 1 tatlı kaşığı tuz,
    • 100 gram krema.

    Karışım için:
    • 1 kilogram krem peynir,
    • 3 adet yumurta,
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Unu , sıvı yağı, suyu, tuzu ve kremayı karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    Üzerine sıvı yağ sürerek bir kenarda bekletin. Ayrı bir kapta peyniri, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırın. Hamuru bir bütün halinde 1 santimetre kalınlığında açın.
    Üzerine bir bıçak yardımıyla peynirli karışımdan sürün. Rulo halinde sarın.
    Dört parmak kalınlığında parçalar kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine peynir karışımından dökün.
    Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
     
  8. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    MAKOVNİYAÇA (HIRVATİSTAN) / Haşhaşlı Rulo

    hamur için:
    • 400 gr. un
    • 30 gr. taze maya
    • 4 çorba kaşığı toz şeker
    • 2 su bardağı süt
    • 50 gr. tereyağı
    • 2 yumurta sarısı
    • 2 tüm yumurta
    • 1 çorba kaşığı krem
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 1 paket vanilya
    • bir tutam tuz

    iç için:
    • 300 gr. haşhaş tohumu
    • 1/4 litre süt
    • 1 çay fincanı bal
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 çay fincanı kuru üzüm

    2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı pudra şekeri
    Haşhaş tohumlarının üzerine sütü dökün ve bir kenara bırakın. Taze mayayı küçük bir kaba ufalayarak koyun. Üzerine bir parça ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave ederek mayalanmaya bırakın.
    Derin bir kaba unu koyun, köpürmüş olan mayayı, şekeri, kremi, tuzu, yumuşamış tereyağını, yumurta sarılarını, yumurtaları, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ilave edip bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş sütü karıştırarak ekleyin. Hamur çok cıvık ise içine bir parça daha un ekleyebilirsiniz. Çok yumuşak olarak hazırladığınız hamurun üzerine un serperek, bir mutfak beziyle kapatın ve bir kenara kabarması için 40 dakika dinlenmeye bırakın.
    Daha önce sütle ıslattığınız haşhaş tohumlarının üzerine, balı, kuru üzümleri, toz şekeri, tarçını, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve bir kenara bırakın.
    Kabarmaya bıraktığınız hamur, hemen hemen iki misli ve yumuşacık olunca alın ve unladığımız hamur tahtasının üzerinde 1/2 cm. kalınlığında açın. Hamurun üzerine hazırlamış olduğunuz haşhaş tohumu karışımını bir kaşıkla yayın. Hamuru uzun tarafından haşhaşlı için üzerine katlayın ve yuvarlayarak rulo şeklinde kapatın. Daha sonra yağladığınız fırın tepsisinin içine koyun. Üzerim temiz bir mutfak bezi ile kapatarak 20 dakika, tekrar kabarıncaya kadar dinlendirin. Önceden, 150 derecede orta ısıda kızdırdığınız fırında 30 dakika, Haşhaşlı Rulonun üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Rulonun piştiğini anlamak için bir ıspatula ile kaldırıp altını kontrol edebilirsiniz.
    Haşhaşlı Rulo pişince fırından çıkarın, üzerine bol pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.
    Daha sonra 2 cm. kalınlığında dilimler halinde keserek çayın yanında servis yapın.
     
  9. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    CEVİZLİ VE ELMALI YUFKA TATLISI (HIRVATİSTAN)

    • 3 adet yufka
    • 1 kg. rendelenmiş elma
    • 1 küçük kase kuru üzüm
    • 1 küçük kase çekilmiş ceviz
    • 1/2 kg. toz şeker
    • 1 litre krem
    • 1 yumurta
    • 250 gr. tereyağı
    • 4 tatlı kaşığı tarçın

    Tereyağını eritin. Üzümleri yıkayıp ılık suyla ıslatın. Kare veya dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın kabını bir parça tereyağı ile yağlayın. Yufkaları kabın büyüklüğünde kesin. Kesmiş olduğunuz yufkalardan bir tane kabın dibine yayın ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. Çekilmiş cevizden yufkanın dibine yayın, üzerine toz şeker serpin, üzerine bir parça tarçın atın, 3 çorba kaşığı kremi hepsinin üzerine, kaşığın burnu ile silkeleyerek atın ve yufka ile kapatın.
    Kapattığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayın ve üzerine suda beklettiğiniz kuru üzümlerden serpin. Üzümlerin üzerine şeker ve tarçın serpip tekrar krem ilave edin. Yine yufka ile kapatıp yufkanızı yağlayın, yağlanmış yufkanın üzerine rendelenmiş elmaların yarısını yayın, yine tarçın ve şeker serpin, kremi ekleyin ve yine bir yufka ile kapatın. Yufkayı yağlayıp baştan başlayarak tüm işlemleri malzemeleriniz bitinceye kadar tekrarlayın. En son yufka ile kapatınca, kalan kreme, yine kalan yağı ilave edip karıştırın, bir yumurtayı karışıma kırın, tekrar karıştırarak, son yufkanın üzerine yayın. Önceden 150 derecede kızdırılmış, orta ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirin. Tatlınızın üzeri nar gibi kızarıp kabaracaktır. Fırından çıkardığınız tatlınızı biraz soğuyunca iri kareler şeklinde kesin ve sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
     
  10. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    FRANJKİ (HIRVATİSTAN)

    • 200 gr. un
    • 3 yumurta sarısı
    • 1 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı krem
    • pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • tuz
    • kızartmak için sıvıyağ

    Unu eleyin ve derin bir kaba koyun. Yumurta sarılarını bir tutam tuz ile çırpın. Ortasını kuyu gibi açtığınız unun içine çırpılmış yumurta sarılarını, şekeri ve kremi ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir mutfak bezi ile örterek buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurdan iri parçalar kopartın ve bezeler yapın. Bu bezeleri 1-1,5 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan bir parmak kalınlığında ince şeritler kesin ve istediğiniz şekli vererek, tavada kızdırdığınız bol sıvıyağa atın. Altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartıp, bir kevgirle yağını süzerek servis tabağına alın. Vanilyayı pudra şekeri ile karıştırıp tatlıların üzerine serpin. Çay ve kahvenin yanında servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş