1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hıyarın Yararları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 13 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Hıyarın Yararları
    3 bin yıldan beri Asya ve Afrika'da yetiştirilmekte olan ve anavatanı muhtemelen Hindistan olan hıyar; B ve C vitaminleri yönünden zengindir ve bünyesinde yüksek miktarda kalsiyum, fosfor, demir ve diğer besin maddelerini de bulunmaktadır.

    Çerez, salata, turşu ve cacık gibi çeşitli şekillerde tükettiğimiz hıyarın insan sağlığına birçok faydası vardır:

    Hıyarın Yararları

    *Besleyicidir,

    *İştah açıcıdır,

    *Sinir yatıştırıcıdır,

    *İdrar söktürücüdür,

    *Aç karnına kurt düşürücüdür,

    *Susuzluğu gidericidir,

    *Usaresi şekerle birlikte mide yanmasını durdurucudur,

    *Aç karnına kan şekerini düşürücüdür,

    *Vücutta biriken zehirli maddeleri atıcıdır,

    *Cildi yumuşatır,

    *Ciltteki kırışıklıkları giderir,

    *Mafsal romatizma ağrılarına iyi gelir,

    *Yorgunluğu giderir,

    *Hıyar kökünden hazırlanan lapa ve merhemler tümörlerde ve egzema gibi cilt hastalıklarında sürülerek kullanılır,

    *Hıyar suyu aç karnına sarılığa karşı kullanılır,

    *Hıyar kokusu bulantıya iyi gelir ve

    *Hıyar tohumu da idrar artırmaya iyi gelmektedir.

    *Son olarak cinsel gücü arttırıcı “Topalaklı Cacık” içinde kullanılır.

    Topalaklı Cacık için malzeme listesi: 1 kg salatalık, 400 gr topalak kökü, 1 kg yoğurt, 4 tatlı kaşığı nane, 2 litre su ve tuzdur. Topalaklı Cacık hazırlanışı ise şöyledir: Soyulan salatalıklar küçük küçük doğranır. Yoğurt, tuz ve nane ilave edilir. Temizlenerek dövülen topalak kökü ve su katılır. Sabah akşam 1 kase içilir.
     

Sayfayı Paylaş