1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hollandez Sos

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 9 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.786
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    388 ÇTL

    Hollandez Sos

    Süre: 30 dk.
    Kaç Kişilik: 4

    Malzemeler

    • 5 çorba kaşığı(100 gr.)tereyağı
    • 2 yumurtanın sarısı
    • 1/2 kahve fincanı su
    • çeyrek limonun suyu
    • yeteri kadar tuz


    Hazırlanışı

    • 2 yumurtanın sarısı,bir tutam tuz ve su,porseln bir kasede telle çırğılarak birbirine yedirilir.
    • Sonra kase,içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur(tepsinin içindeki su,kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır).
    • Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır.
    • Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır.
    • Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş tereyağı azar azar katılır ve yine telle çırpılarak yumurtalara yedirilir.
    • Yağ eryince kase ateşten indirilir ve çeyrek limonun suyu çırpılmakta olan karılıma damla damla dökülür.
    • Böylece sos,yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur.
    • Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyverir.Böyle durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serpilir ve düzeilnceye kadar çırpılır.
    • Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılıp yedirilir.
     

Sayfayı Paylaş