1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hünkar Salatası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 25 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    Hünkar Salatası
    4 adet kemer patlıcan
    1 adet iri patates
    40 gram mısırözü yağı
    4 diş sarmısak
    1 adet soğan
    1 adet sarı dolmalık biber
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    2 adet defne yaprağı
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    150 gram süzme yoğurt
    75 gram mayonez
    1 adet domates
    yarım demet dereotu
    1 çay kaşığı isot biberi​

    Patlıcanların kabuğunu tamamen soyun. Tavla zarı iriliğinde doğrayın. Üzerine tuz serperek 15-20 dakika kadar bekletin. Bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kızgın sıvı yağda kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletin. Salata için gerekli olan soslardan ilkini hazırlamak için tavaya 40 gram mısırözü yağını koyun. İnce kıyılmış soğan ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra kabuğu incecik soyulmuş sarı ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyerek, 1-2 dakika daha kavurun.
    Defne yapraklarını ve biber salçasını ilave edin. Ağır ateşte 20-25 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra bir kenarda bekletin. İkinci sos için yoğurdu, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve mayonezi bir kapta karıştırın.
    Patlıcanı, patatesi, biberli sosu, yoğurtlu sosu, ince kıyılmış dereotunu, isot biberini ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Geniş bir salata tabağına aktarın. Domates dilimleriyle süsleyip servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş